"This too shall pass"

Vi permitterar den mest erfarna, för att låta nykomlingarna växa.

Edina Pivalic, verksamhetsansvarig på Smålandsstenar hotell & utbildningscenter

– Det är absurda tider för de flesta i vår bransch just nu. Vi har tack och lov klarat oss fint än så länge, säger Camilla Saarinen, VD för Smålandsstenar hotell & utbildningscenter. Att just hotellet i Smålandsstenar inte blivit påverkade i så stor utsträckning ännu tror Camilla främst beror på två faktorer; Smålandsstenar ligger en bit från de större städerna och hotellet blir därmed inte direkt påverkat av alla stora evenemang som ställs in. Storleken på orten och hotellet har också betydelse, ett litet hotell på en liten ort känns i tider som dessa förmodligen tryggare att boka just nu, tror Camilla. 

En minskning av helggäster har skett och utländska gäster, säljare och inköpare uteblir. Men rummen fylls än så länge på av andra gäster som har uppdrag i det lokala näringslivet och beläggningsgraden på hotellrum är fortfarande god.

På konferenssidan ser det dock annorlunda ut. För bara två månader sedan nyanställdes personal för att klara satsningen på konferensuthyrning, men idag står konferensrummen tomma. – Lagom till upplärningsperioden med den nya personalen var över så började avbokningarna droppa in och det bokas inte heller nya konferenser i dessa tider, säger Camilla.

– Vår första tanke var “sist in först ut” och att plocka bort timanställda. På kort sikt hade det varit mest effektivt. Men vår styrka är ju vår personal, och vi lägger mycket tid på att skapa trygghet och vilja att utvecklas. Det tar tid att bygga en stabil och självgående personalstyrka och eftersom vi även i detta skede fokuserar på långsiktig hållbarhet så bestämde vi oss för en annan väg, säger Camilla. 

Den andra vägen innebar att permittera huvudpersonen och ansiktet utåt i verksamheten.
– Självklart kändes det lite konstigt i början. Jag är den som kan mest och har koll på alla delar i verksamheten, säger Edina Pivalic. De nya kan mycket, men det tar tid för dem att hitta rutiner och känna sig trygga i sina roller och uppgifter. När vi tänkte på hur vi skulle kunna växla upp snabbt igen när allt detta med Corona är över, såg vi stora problem med att övrig personal varit bortkopplade en längre period. Om jag permitteras så kan förhoppningsvis de nya vara kvar och jag kan finnas med i bakgrunden och stötta upp och se till så att allt rullar och när det är dags att lägga i en växel igen så är hela organisationer redo. På så vis slipper de börja om från början. Och så får jag tid att njuta lite mer av vårsolen, det hinner jag inte med i vanliga fall, säger Edina och skrattar. 

– Vi får se om de nya klara av de utmaningar som finns, med Edina mer som backoffice-funktion. Den här lösningen gör att alla anställda har fokus på att göra sig redo att växla upp, inte växla ner. Vi tror på den inställningen, säger Camilla.