Svåra samtal

6/11 & 12/2. Utbildning för chefer, politiker, teamledare, lärare och alla andra som vill utveckla sin förmåga att hantera svåra samtal både på jobbet och i privatlivet.

Innehåll:
Att meddela tuffa beslut, säga upp någon, korrigera beteende, samtal om missbruk, prestationssamtal eller konflikthantering… Alla behöver vi ibland genomföra svåra samtal. För de allra flesta är det inte något vi längtar efter, och många gånger lämnar vi också samtalet med en känsla av det inte riktigt blev som vi önskade. Så hur genomför man de svåra samtalen på ett bra sätt och hur får man alla parter att lämna samtalet med värdighet?

Grunden i varje samtal är vår förmåga att kommunicera. De flesta av oss har en tendens att överskatta sin egen kommunikationsförmåga och vi är därmed inte medvetna om de svagheter, risker för missförstånd och misstolkningar som alltid är inbyggda i en dialog. Hur ska vi egentligen någonsin kunna veta att vi förstått varandra – än mindre veta om vi verkligen är överens?

Under utbildningen Svåra samtal får du lära dig vilka inre processer som startas och pågår under just ett svårt samtal, hur olika personer kan tolka information på olika sätt och hur du kan minimera riskerna för missförstånd. Du får konkreta tips för att lyckas med dina svåra samtal. Ska man till exempel lägga känslorna åt sidan och ”hålla sig till saken”?

Utbildningen består av föreläsning varvat med samtal och övningar. Alla dina svåra samtal kommer inte nödvändigtvis att bli lätta, men du kommer att få verktyg som hjälper dig att verkligen nå fram med ditt budskap och få bättre resultat, oavsett vilket innehållet är.

Kursdatum:
6 november 2018 kl. 8.00-15.00
12 februari 2019 kl. 08.00-15.00

Kostnad:
4.200 kr.ex. moms.
(Gnosjöregion medlemspris: 3.900 kr.)
I avgiften ingår frukost, lunch, fika och ev. utbildningsmaterial.
8 platser per utbildningstillfälle.
Faktura skickas när du genomfört din bokning. Bokningen blir gällande när betalning skett.

Plats:
Smålandsstenar hotell och konferens
Centrumplan 11
333 31 Smålandsstenar

Utbildare:
Camilla Saarinen, certifierad coach och DISC-profilanalyskonsult.

Vid frågor, kontakta utbildaren.
Telefon: 072-541 21 96
E-post: camilla@quentia.se

För fler av Quentias utbildningar, gå in på www.quentia.se

Anmäl dig här